Prosinec_2022 - Klára Hájková Feng Ren Shui, Výuka angličtiny, masáže

Přejít na obsah

Prosinec_2022

V prosinci přichází vláda Krysy.
 
 

Jaké tedy budou vládnout energie?
 
Krysa má ráda jednoduchost
 
V době elementu Vody chráníme ledviny
 
Oslavme vánoční svátky v klidu.
 
Jak nám může Krysa v prosinci pomoci?
  
A kdo ze slavných se narodil v roce Krysy?
 
  
Článek najdete také v audioverzi zde: https://youtu.be/oziqmssmLos
 
délka poslechu:  7 minut
 
 
Jaké tedy budou vládnout energie?
 
Vepř uzavřel cyklus čínského zvěrokruhu pro rok 2022. Nový cyklus otevírá v prosinci jangová, rychlá, hrabivá a upovídaná Krysa.
 
Krysa náleží k elementu Vody.  Prvek jangové Vody je představitelem jednoduchosti. Je to rychlá bystřinka, potůček, který pramení kdesi pod skálami neviděn, ale z hloubi země slyšen. A přesně takovým způsobem vše začíná. V Kryse bychom měli připravit vše pro nový roční cyklus, diskutovat o svých aktivitách, sbírat podněty a důležité informace, avšak je dobré vytrvat a nezačínat budovat to nové hned. V lednu, kdy bude vládnout silný Buvol, který je někdy přirovnáván k jeskyni nebo k hoře,  bychom pak měli „v šeru jeskyně“ naše informace vyhodnotit, vše dobře promyslet a teprve s příchodem Tygra v únoru představit naše úmysly a vydat se na cestu za našimi cíly roku  2023, stejně jako se pramen řeky na jaře dere s překotnou rychlostí a dravostí do údolí.
 
 
Krysa má ráda jednoduchost
 
Krysa sama nemá ráda příliš rozkošatělé úkoly. Rovněž potřebuje jednoduchost. Proto bychom ji neměli zatěžovat přílišnými složitostmi.   
Stejně jako se řeka stává mohutná nikoliv od pramene, ale postupně, jak nabírá své přítoky, měli bychom i my v měsíci Krysy dělat věci postupně a neodbíhat od jednoho k druhému. To by nás příliš vyčerpalo a na jaře bychom pak neměli dostatek sil prorazit s novými jangovými energiemi jarního elementu Dřeva.
 
V době Vody chráníme ledviny
 
Vláda elementu Vody přináší chlad a to je nebezpečí pro naše ledviny. Ty bychom si měli v zimě chránit, stejně jako močový měchýř.  Znamená to nosit teplé oblečení, pevné, teplé boty, dbát na to, abychom neprochladli a nezpotili se zejména v oblasti beder. V ledvinách je ukrytá naše životní esence. Jakékoliv oslabení by minimálně znamenalo, že budeme na jaře unavení a na cestě k nepříjemnostem.
 
 
Oslavme vánoční svátky v klidu.
 
Pocit chladu můžeme také snížit rozžatými svíčkami na adventním věnci, rozsvícenými světýlky na vánočním stromečku, ale také vůněmi. Pečená jablka, vánoční štrúdl nebo vánočka či štola, cukroví. Ochudili bychom se o energii vánoc, pokud bychom nic z toho nezkusili upéct. Ale nemusíme to s pečením přehánět. Řekli jsme si, že Krysa má ráda jednoduchost a dvojitý element Vody (roční a měsíční) by nás měl vést k tomu, abychom se u ničeho tzv. „nezadrhli“. Stačí udělat třeba jen jeden druh pečiva, nebo jedno těsto a z něj více druhů, pokud nemáme příliš času na pečení, nebo pokud si nepřejeme o vánocích přibrat.
 
Rovněž nesmíme zapomenout na stromeček. Měl by být velký a košatý. A samozřejmě ozdobený, ideálně v červených a zlatavých tónech. Stromy obecně zprostředkovávají propojení Země a Nebes a ozdobený vánoční stromeček symbolizuje dostatek energie, prosperitu, bohatost a zdraví.  
 
 
Jak nám může Krysa v prosinci  pomoci?
 

     
  1. V období zimního slunovratu (21.12.-6.1.), nemáme      prakticky žádnou podporu aktivních, jangových energií. V přírodě je      stále vše v klidu. Proto bychom měli také odpočívat. Stále platí, že      naše přílišná aktivita v době klidu by se nám mohla na jaře vymstít.
 

  1. Využijme energie Vánoc. Pomůže nám snáze přečkat      období zimy, které se dostává do své druhé poloviny.
 

  1. Období nového roku je nejen z pohledu Feng      Ren Shui čas, kdy jedna cesta končí a další začíná. Tato změna se odehrává      v období elementu Vody. Voda znamená zánik starého i zrod nového života.      Voda znamená plynutí. Pokud budeme žít podle  jednotlivých časových cyklů a  v závislosti na regionu, nebudeme se      zbytečně vyčerpávat.
 
 
A kdo ze slavných se narodil v roce Krysy?
 
Bývalý prezident Václav Havel (1936), lékař Jan Pirk (1948), hokejista Jaromír Jágr (1972), herec Pavel Liška (1972), herec a scénárista Zdeněk Svěrák (1936) a podnikatel Tomáš Baťa (1876).
 
 
Pokud by vás zajímalo více o tom, jak si udělat vánoce podle Feng Ren Shui, mrkněte na video Vánoce a nový rok podle Feng Ren Shui, odkaz zde
 
V tomto videu kromě jiného zjistíte, jak se připravit na vánoční svátky, aby vám přinesly co nejvíce pozitivní energie nejen během svátků samotných, ale celý nadcházející rok, jak by měl vypadat adventní věnec, proč je důležitá výzdoba vchodových dveří do domu nebo do bytu, kde by měl v interiéru být umístěn nazdobený stromeček a kam usadit hosty nebo nejváženější členy rodiny.
Návrat na obsah